Aallon vahvuudet digitalisaatiossa

Aalto on Suomen johtava yliopisto digitaalisuuden alalla, ja maailman parhaassa 1%:ssa. Katso tutkimuksemme vahvuusalueet vasemmanpuoleisesta valikosta.

Suomen ykkönen

Aalto on Suomen johtava yliopisto digitaalisuuden alalla niin opiskelijoiden, professorien, julkaisujen kuin rahoituksenkin määrillä mitattuna:

  • Digitaalisuuden ydinalueilta valmistuu vuosittain yli 400 diplomi-insinööriä tai maisteria ja 100 tohtoria.
  • Opiskelijat suorittavat vuosittain noin 100 000 opintopistettä digitaalisuuden eri alueilla sekä tekniikassa että muilla Aallon koulutusaloilla.
  • ICT-alueella työskentelee Aallossa noin 80 professoria tutkimusryhmineen, ja professoreita on saman verran lisää digitalisaation keskeisten sovellusten alueilla.
  • Yli 50 MEur ulkoista, kilpailtua tutkimusrahoitusta vuosittain

Maailman yliopistojen parhaassa 1%:ssa

Aalto on ICT-alalla maailmanlaajuisesti yliopistojen tärkeimmillä ranking-listoilla sijoilla 150 – 200 eli sijoittuu maailman yliopistojen parhaaseen 1 %:iin. Esimerkiksi:

  • Microsoft Academic Search -listauksessa Aalto on maailman 11. paras, ja paras eurooppalainen, alalla "computer science / machine learning and pattern recognition" tieteellisten viittausten määrässä.
  • U.S. News -lehden tekemässä vertailussa Aalto on alalla "Computer Science" ainoa suomalainen 100 parhaan joukkoon yltänyt yliopisto, maailmanlaajuisesti sijalla 83 ja Euroopassa sijalla 20. Lisätietoja Computer Science -paremmuusjärjestyksestä tällä sivulla. U.S. News -lehden vertailu perustuu yliopistojen tutkimustuloksiin ja maineeseen.

Tutkimuksen huippuja

Aalto tekee myös vahvaa yhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa:

Aallon digitalisaation alan laitokset on listattu Yhteystiedot-sivulla.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 13.02.2018.